Fokus på stisykkelkurset er sykkelglede og mestring. UngHadeland stiller med sertifisert terrengsykkelinstruktør alle dagene. Gruppestørrelsen er mellom 3-8 deltakere. Instruktøren hjelper deg å finne flyten på bygde og naturlige stier, hopp og pumptrack. 

For hvem?

Campen er primært for deg mellom 10 og 16 år. Du trenger ikke å være ekspert, men du bør ha prøvd litt stisykling fra før.

 

Opplegg

Vi kjører 1,5 time per dag, klokka 17.30-19.00.

Vi vil flytte oss litt rundt på Hadeland på hver av kurskveldene.

15. august - stilek på Harestua
Vi sykler fra Friluftshuben på Harestua klokka 17.30.
Her blir det fokus på å leke på sykkelen på nærliggende stier. Vi sykler på sti og finner forskjellige elementer å leke oss på.

22. august - stilek nedover Sølvsberget
Vi sykler fra utfartsparkeringen på Sølvsberget klokka 17.30.
Vi leker oss på sti nedover. Vi trener og prater om hvordan vi sykler nedover. Hvordan står man på sykkelen og hvordan bremser vi og svinger utfor?

27. august - stilek i Moen
Oppmøte på Sittpåsletta / pumptracken i Moen senest klokka 17.30.
Vi trener på forskjellige elementer og øvelser på bakken og i terrenget. Vi øver på å manøvrere sykkelen, sladde og leke.

Dette trenger du for å delta

Sykkel egnet for stisykling (halvdempet mountainbike / hardtail fungerer helt fint)
Hjelm
Hansker
Klær for aktivitet, tilpasset vær
Sekk med vann og energipåfyll (frukt, nøtter, sjokolade eller lignende)

Hvis du ikke har egen sykkel er det mulig å låne i BUA. Vi anbefaler å reservere på forhånd da det er stor pågang på lån av sykler i sommer. 

Joline på sykkel
Foto: Joline Johansson

Om instruktøren

Joline Johansson er født og oppvokst i Sverige, men har nå bosatt seg på Grua. Hun har jobbet som sykkel-coach i 11 år og coacher klubber, bedrifter og privatpersoner i hvordan man sykler på sti.  Joline drives av å se sykkelglede og mestring uansett nivå og utgangspunkt.
Joline har syklet aktivt i mange år og har konkurrert i verdenscupen i enduro, også kalt EWS, men elsker alle typer sykling og har også konkurrert på pumptrack og landevei. 

Betingelser

Vi trenger minimum tre påmeldte i gruppen for å gjennomføre kurset. 

Spørsmål om kurset stilles til post@unghadeland.no
 

Våre instruktører har sikkerhet i fokus og sørger for trygge rammer under kurset. Likevel er terrengsykling alltid forbundet med viss risiko, alle momenter under kurset er frivillige og skjer på eget ansvar. UngHadeland fraskriver seg ansvar for skader på person eller utstyr som måtte skje. Alle foresatte må signere en fullmaktserklæring ved oppmøte dag 1.